Här är alltså det timmerhus som kära maken timrade en sommar för ett antal år sedan. Ett enormt hantverk som tog hela semestern och en bra bit in på hösten. Fina dalaknutar och allt gjort för hand med bilyxa. Det blev våra hundars hus (kanske finaste hundhuset i norra Europa 🙂

Så alltså, när vi sålde huset, så kunde vi naturligtvis inte sälja denna lilla guldklimp. Den fick flytta med oss till fjälls. Timra hjälpte oss att lyfta hela huset och sen fick det mellanlanda i Åsele eftersom vi skulle bygga till en liten ram som huset skulle stå på. Det syns inte här i all snö, men hemma hade vi huset på en typ av stengrund direkt på backen, i fjällen ville vi få upp det lite.

Här stod hundhuset. Puts väck, när vi sålde huset.

En regnig dag var det dags att lyfta bort huset.

Hej då hundhuset! Ses snart på annat plats!

På mellanlandning hos Timra i Åsele.

Och så till slut på plats i fjällen, på sin nya fina ram och med trapp.

Å den har hunnit stå i fjällen en vinter, 2011/2012 och det var mycket, mycket snö.

Sen var det dags att pimpa det som nu fått byta namn från “Hundhuset” till “Annexet”. Målning, storstädning och inredning. Nedre delarna av huset samt ramen fick en släng av järnvitriol. Dörren målades röd för att matcha andra huset och inne målades väggarna vita. Här är resultatet.

Litet tygstycke fyndat på auktion för några kronor, blev en helt perfekt gardin!

Och till höger på denna bild står nu alltså Annexet. Rakt fram själva stugan och till vänster, det nya schabraket. Nästa inlägg får handla om det. Vårt skotergarage, som skenade iväg och även ska bli bastu och gästloft.